top of page

Geschiedenis Magazijn14

 

Het Magazijn14 avontuur begon in 2015. Een aantal creatieve zzp’ers namen bezit van de begane grond.
In 2018 kwamen Stijntje en Karina op het spoor van Magazijn14 en besloten binnen een kijkje te nemen. Liefde op het eerste gezicht, het Hembrug zelf met al zijn industrie en groen, geschiedenis, creativiteit en rommeligheid, maar ook het prachtige pand Magazijn14. De 2e Verdieping is de kers op de taart ofwel de zolder van het gebouw. In het hele pand zitten nu 26 creatieve bedrijven, die zich min of meer met elkaar verbonden voelen.

Magazijn-14.jpg
LOGO_2eVerdieping.gif

De mensen achter de 2e Verdieping

 

Wij zijn Stijntje Schreurs, Roman Jans, Berend Boorsma en Marianne Pigmans. Vier totaal verschillende mensen met verschillende expertises maar met één gemene deler: deze plek willen we niet alleen verhuren, we willen ook actief projecten faciliteren en organiseren die zich afspelen op het snijvlak van culturele en maatschappelijke vraagstukken. Projecten die wij van belang achten en met een blik gericht op een duurzame toekomst. Door mensen, organisaties en bedrijven met elkaar te verbinden en op deze manier te ontdekken óf en hoe het ook anders kan. En zo bij te dragen aan een betere wereld. Samen op ieder zijn eigen wijze manier.

Stijntje-Schreurs-staand.jpg
Stijntje Scheurs

Zachtmoedig en volhardend, denker & doen, samen, intuïtief, creatief, glas is half vol. 

Leven vanuit het hart, dat vind ik belangrijk. De 2e Verdieping ben ik begonnen vanuit dat principe. De zolder is klaar voor dit avontuur. Ik hou van iets nieuws inhoud en vorm te geven, de verbinding zoeken, zowel innerlijk als in mijn werk. Academisch geschoold, heb jaren lesgegeven aan jonge mensen, zowel kunstonderwijs als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dance4Life mee opgezet en nog zo wat projecten.
Mijn eigen innerlijke scholing ontvang ik bij de Diamond Approach, the Ridhwan School, waar ik al vele jaren aan verbonden ben.
Vormgeven vanuit een innerlijke impuls en vertrouwen is mijn persoonlijke wens. En ruimte bieden aan inspiratie, groei, lekker eten maken, onderzoeken, plezier hebben en verbindingen gelegd worden.
Ik ben moeder van een volwassen dochter en woon sinds een aantal jaar op een schip in Amsterdam, met Kafka, de rode kater, en Tilly, de grijze dame.

roman.jpg
Roman Jans

Luisteren, kijken, verwonderen, oppakken, doorpakken. 

Al vanaf de eerste dag wist ik dat dit mooie gebouw, Magazijn14, zou kunnen resoneren met zijn gebruikers. Hoe? Dat was nog niet duidelijk. De 2e Verdieping is nu zo’n plek, waar mens en idee mogen resoneren. Graag denk ik na, koppel ik mensen uit mijn netwerk en faciliteer ik daar waar nodig is om idee en concept tot uitvoerbaar plan te smeden. Eerst even kijken, dan ademen en vervolgens het handen en voeten te geven.
Dat vind ik leuk.

Daarnaast werk ik voor het klassieke muziek label Etcetera Records, ben ik freelance vormgever op gebied van grafische vormgeving en interieur ontwerp. Het interieurontwerp van de 2e Verdieping is grotendeels van mijn hand. Muziek is mijn grootste muze, naast de schilderkunst en het geschreven woord. Een romanticus ben ik en wens de wereld ook zo te benaderen. Daar tegenover zie ik de wereld wel als een rationeel decor. Dat is een mooi spanningsvlak, hoofd versus hart, Apollo versus Dionysos. 

Ik ben getrouwd met mijn lief Shula, vader van drie kinders.

 www.romanontwerp.nl   www.etcetera-records.com

 

berend-boorsma.jpg
Berend Boorsma

Maker, bedachtzaam, autonoom, taoist in opleiding, eigenzinnig.  

Op zoek naar mijn oorspronkelijke ik in mijn dagelijks leven en mijn schilderkunst. Een proces van ‘Coming into being’ net als de 2e Verdieping waar ik mede initiatief nemer van ben en waar ik nu ook mijn nieuwe atelier heb.

Ik heb een achtergrond in filmmaken en creatieve projecten initiëren en begeleiden en ben op het moment voornamelijk bezig met mijn kunstenaars praktijk vorm te geven. Een lang gekoesterde wens. Dus heel veel aan het schilderen. Ik zoek de verdieping in mijn werk en ook in mijn persoonlijk leven. Ik beoefen Wing Chun Kungfu en Tai Chi en verdiep mij in de Tao. Wu wei leven is mijn wens zodat de inspiratie vrij en onbelemmerd kan stromen. 

Ik heb een rode vriendin die graag danst en een zwarte bejaarde kater en een heerlijk huis in Haarlem, dicht bij de duinen en de zee. 

www.berendboorsma.com

 

marianne.png
Marianne Pigmans

Bruggenbouwer, vrolijk, pragmatisch, stiekeme nerd, eigenwijs en intuïtief.

Spelend werken is mijn grootste wens. Spelen is beweging, is plezier. Zorgt ervoor dat ik op zoek ga naar mogelijkheden. Nieuwsgierig. Onderzoekend. Open. Door te doen. Met vallen en opstaan te leren.
Het allerliefst samen met anderen. En dat kan hier, hoe mooi is dat? Verder groeit mijn liefde voor taal en
schrijf ik steeds vaker.

Opgeleid tot zakelijk leider in culturele sector daarna 15 jaar werkzaam geweest in de IT als spin in het web.
Tot ik mijn eigen weg ging volgen. Kennis en onderzoek zijn voor mij een basis maar door (weer) meer verbinding te maken met moeder natuur, mij te verdiepen en trainen in het sjamanisme kom ik steeds meer uit mijn hoofd, terug op mijn voeten op de aarde. Stap voor stap, van controle naar vertrouwen. 

Samen met Jantien Mijwaart deel ik een praktijkruimte waar wij een plek bieden aan ouders en kinderen die vastlopen. Een plek waar ze zich kunnen verdiepen, hun kennis en bewustzijn kunnen vergroten en (opnieuw) met elkaar kunnen verbinden.

Ik woon samen met mijn lief en onze drie dochters, kip Mies en haan Ries.

www.metjanne.nl

 

De 2e Verdieping is er niet zonder een scharen van bijzondere mensen die we zeer dankbaar zijn:

Maarten Meester van Buro Nord voor de concept vorming van het interieurontwerp www.buronord.nl

Frans van Hooijdonk, lichtontwerper voor het lichtontwerp en advies www.fransvanhooijdonk.nl

Bas Mantel van RevLab, voor het ontwerp van de huisstijl en het logo van 2e Verdieping www.revlaboratories.com

Martijn van der Hout & Tanja Nieuwenhuyzen Kruseman  van HenNK hun advies en kennis www.hennk.nl

Gideon Heijn voor zijn kennis, aandacht, rust en bouwkundig inzicht

Ferro en zijn mannen, voor hun bouwen, hun vakmanschap, inzicht en immer goede humeur

Daniel Krijnen, voor zijn advies omtrent veiligheid en brandvoorschriften www.danielkrijnen.nl

Jim van der Lubbe, voor het prachtige staalwerk in trappenhuis en constructie www.jvanderlubbe.nl

Bas & Judith van BijBind voor hun kennis, enthousiasme, steun en toeverlaat. www.bijbind.nl

 

bottom of page